Maltezerhuis
Nieuwegracht 14
3512 LR Utrecht
 Algemene Informatie  
 

Gastenboek / Guestbook

Stuur uw reactie naar het gastenboek. Please sign our guestbook.
Anonieme berichten worden niet geplaatst. Anonymous mails will not be placed.

Heeft u een idee of vraag: Geef dat hier op!


Donderdag 14 januari 2016.

Lieve Ordeleden/en vrienden,

Héél hartelijk bedankt voor de prachtige ontvangst ter gelegenheid van de Nieuwjaarsreceptie!

Erg vertrouwd om zo in Het Malteser huis te mogen Vertoeven!

De borrel was prachtig organiseert!!

Peter, je hebt prachtig en héél doeltreffend gesproken!

Hulp bieden aan de zwakkeren onder ons die huid en haar hebben achtergelaten lijkt mij een prachtig project!

Als ik in Nederland ben of als ik het van te voren weet, kunnen jullie op mij rekenen!

 

Ik wens iedereen alle goeds en Gods Vrede toe!

Hartelijke groeten van

Janine van de Loo


Vrijdag 10 mei 2013.
Wij zijn met de Orde mee geweest naar Lourdes. Op 3 mei vlogen we met Thomas Cook naar Tarbes / Lourdes. We hebben fantastische dagen gehad, niets was te veel en alles kon. Wij zaten in equipe 5. Deze werd door Tom de Wit geleid. We hebben van alles gezien en meegemaakt. wij kijken nu al met veel spanning uit naar de reünie.
Hartelijk bedankt nogmaals en groet, Hans & Rita Lisman


Zaterdag 4 mei 2013.

Geachte heer, mevrouw, 
Diep respect voor de werkzaamheden van uw orde. Ben recent uit Lourdes teruggekomen als vrijwilligster en was getuige van een hele grote internationale groep van de Orde van Malta met hulpbehoevende gasten. In gesprek met één van de orde-leden uit Scandinavië (IJsland) vertelde hij mij dat de pelgrimage van de Orde van Malta met hun gasten in die week zou uitgroeien tot plm. 7000 personen. De uniformiteit, respect en rust  is heel bijzonder om te zien en het belangrijkste: bovenal heel veel gelukkige gasten! Het orde-lid feliciteerde mij overigens met onze nieuwe koning! Ook dat gebaar is heden ten dage bijzonder te noemen. Dank daarvoor.
Met vriendelijke groet,
J.C.M. Geerts-van der Velden, Assen


Maandag 12 september 2011. L.S.!
Mijn naam is Friso Hendrik Wiegersma (geboren 1959 te Amsterdam en thans wonende te Baarn), kleinzoon van Hendrik Wiegersma (arts en schilder te Deurne) en zoon van Sjoert Wiegersma, zoon van Hendrik. Ik was enkele dagen geleden op bezoek bij mijn vader, die nu 83 jaar oud is, en in Hilversum woont met zijn vrouw Topsy Wiegersma-O’Brien.
Het gesprek ging zoals vaak over Deurne, de geschiedenis van het Groot kasteel en het Klein kasteel, en uiteraard de kasteelheer Theodore baron de Smeth van Deurne, die een zeer hechte vriendschap onderhield met Hendrik Wiegersma. Interessant is dat mijn vader zich alle verhalen die in relatie staan tot Theodore baron de Smeth glashelder kan herinneren. Maar een mooie link is, dat ik er achter ben gekomen, dat baron de Smeth lid was van de Orde van Malta. Echt heel bijzonder! Ik ben van plan om de verhalen van mijn vader over Deurne, het huis ‘De Wieger’ en het Groot kasteel, binnenkort op de een of andere manier op te tekenen. Wellicht is het voor de Orde interessant om voor wat betreft die zaken die verband houden met Theodore baron de Smeth van Deurne, kennis te nemen van het opgetekende. Ik hoor het graag en wens uw Orde veel sterkte en wijsheid en kracht toe!
Friso Hendrik Wiegersma, Baarn


Donderdag 25 mei 2011. Lieve Mensen van de Malta groep.
Wat was het een mooie bedevaart naar Lourdes. Wat was het intens genieten. Wat krijg je ook weer energie om door te gaan.
Na 64 jaar bijna niets gehoord te hebben en vele jaren ziekenhuis, kreeg ik voor mijn 65 verjaardag jl een implantaat. Nu hoor ik weer.
Ik kan weer luisteren oh wat is dit mooi.... een nieuw horend leven gekregen.
Intens blij ook heel blij en dankbaar dat ik mee mocht met de malta groep naar Lourdes.
Wat doen de mensen ontzettend veel en mooi werk.....
In lourdes bedankt aan de grot voor mijn gehoor........ nu wil ik nog alle mensen bedanken die dit vrijwillig doen.
Jullie verdienen veel waardering.
Zo blij en met liefde deden jullie je werk. Dank je wel
Willy van de Riet, Bergen op zoom 


Donderdag 5 november 2009. Hallo, ik was een beetje aan het rond kijken op internet voor mijn werkstuk (over kruisridders en over die ordes etc) en toen ik deze site zag dacht ik (eerst) saai. Maar toen ik ging kijken bij dat filmpje was ik in een keer omgedraaid.
Ik vind het geweldig van de mensen die hier hun geld en vrije tijd in steken !!! als ik mijn zakgeld nou niet had verspild had ik het beter aan jullie kunnen geven.
groeten Jeroen (scholier 12 jaar brug klas mavo/havo)


Maandag 10 augustus 2009. Prachtig dat er nog zo iets bestaat.
Carl Johannes Martinus Cremers


Maandag 14 juli 2009. Ben bezig met het voorbereiden van een presentatie voor Adelbert Vereniging Zwolle e.o. Maak dankbaar gebruik van deze prachtige website.
Gerard Hemmer, klinisch psycholooog.


Zondag 1 juni 2008. Laudetur Jesu Christi.
Waarde leden van de Orde van Malta,
NOMEN EST OMEN !
Een geweldig gastenboek en een fraaie website, n.b toegankelijk voor iedereen.
Een aanwinst voor de Nederlandse geestelijke en culturele samenleving.
Proficiat en mijn complimenten.
Virginie J.M.T. Atsma-Jaakke
Ridder Militia Jesu Christi (26.XII.99)
(Vérité, Rosaire, Hospitalité)


Vrijdag 8 februari 2008. Beste leden van de Orde van Malta,
Langs deze weg wil ik u een Gezegende Vastenperiode toewensen, als voorbereiding op het Paasfeest. Een periode van bezinning en soberheid. Veel succes toegewenst met al uw werkzaamheden.
Jaap Terpstra, Lelystad


Zondag 20 Januari 2008. Beste Leden, lieve Vrienden van de Orde van Malta, Associatie Nederland.
Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om als nog een ieder nog een Zalig Nieuwjaar toe te wensen!
Ik hoop dat een ieder het gegeven is, om terug te kijken op mooie, gezellige en inspirerende dagen. Ik wens een ieder veel hoop,kracht en Spiritualiteit toe om dit nog jonge jaar tegemoet te treden. Zelf heb ik door famillie omstandigheden bewogen dagen achter de rug, en er staat nog wat te wachten!

Ook kijk ik met grote dankbaarheid dat de gezondheid van mijn vader en zijn echtgenoot vrij stabiel is, beiden zitten vol met humor en gedosseerde activiteit. Met grote elan ben ik weer naar Zwitserland en net zoals iedereen ben ik ook intensief bezig met de dagelijkse aktiviteiten die zo op mijn weg komen. Ik ben bestuurslid van een Kerkkoor, ik begeleid vrijwilligers binnen Palliativnetz in Zürich en studeer voor Master in de Palliative Care in Wenen. Dit is een Internationale Studie In Wenen.We hebben een Interdiciplinaire groep, dit maakt gesprekken erg boeiend.

Dit was het voor dit moment,ik wens allen het allerbeste,veel gezelligheid,Spirtualiteit,gezondheid toe.
Heel veel g
roeten en misschien tot ziens!!
Janine van de Loo, Zürich.


Zondag 27 mei 2007. Enige jaren geleden ben ikzelf bezig geweest met het opzetten van een website van de Orde, voor de afd. Nederland, helaas is het toen niet echt gelukt om het van de grond te krijgen, het is U gelukt, van harte gefeliciteerd!
Informatief, overzichtelijk (je ‘raakt de weg niet kwijt’ J ), duidelijk met mooi en goed fotomateriaal, nogmaals gefeliciteerd.
Joris K.A.J.M. ridder de van der Schueren,
Professor Tourism & Culture College Yunnan University,
Lijiang, Yunnan, China


 
  Laatst bewerkt op: 06-02-2016 11:04 +0100
© Copyright Orde van Malta,  Associatie Nederland